Stabilt bakåt

Publicerad: 2008.05.21

Samlingen till matchen var som vanligt vid Odengrillen, resan gick bra alla kom fram hela och rena. Uppvärmingen fungerade den också. Vädret var som alltid idealiskt och planen var välfriserad. Förutsättningarna för första halvlek gick alltså inte att klaga på. Halvleken börjar med en stark offensiv från det gul/svarta bortalaget. Alla jobbar hårt för att skapa chanser och hålla tät bakåt. Framåt skapas till en början några halvfarliga chanser för Tomten. Korsberga har det till en början lite svårt att komma till några farligheter men spelet på planen är jämnt. Tomten får efter en bra peroiod på offensiv planhalva en bra möjlighet i form av en frispark i bra läge. Victor Lindberg och Andreas Sandblom går fram och står vid bollen. Det blir Sandblom som klipper till och lirkar in bollen till ledning 1-0. Tyvärr tvingas Sandblom utgå en liten stund senare på grund av skada. Som ersättare kom Andreas Götlind in. En stund senare spelar Tomten upp bollen på högersidan där Blank tar emot och släpper till Valle som hittar Götlind. De två sistnämnda spelar sig sedan igenom straffområdet mycket vackert och Götlind avslutar säkert och 2-0 är ett faktum. De siffrorna höll sig till paus. Förutsättningarna för andra halvlek var också mycket bra, men utgången blev en helt annan. Det blev återigen en mer tveksam inledning på den andra halvleken. Korsberga tilläts flytta upp och kunde spela långa stunder på Tomtens planhalva. Det blev dock inga riktigt heta målchanser för hemmalaget. Tomten hade svårt att få upp bollen och laget på offensiv planhalva. Men andra halvleks andra mål blev även det bortalagets. Det var återigen Götlind som höll sig framme och satte dit en retur som fastställde slutresultatet 3-0. Samanfattningsvis var den första halvleken betydligt bättre än vad den andra var sett med Tomtenögon. Men ett stabilt defensivt spel med en intakt nolla igen är mycket positivt.