Dramatik och känslor i derbyt

Publicerad: 2008.05.10

På förhand en mycket svår bortamatch och två lag som är taggade till tusen. Förutsättnigarna för en het tillställning var optimala och vädret var inte heller svalkande. Första halvlek inleds på sämsta tänkbara sätt, efter knappt en minut kommer ett inlägg mot tomtenmålet, en till synes lätt boll som Jocke i målet också plockar ned men krockar sedan med Lindgren och bollen hamnar hos en Valtorpsselare som bara behöver lägga in bollen. Uppförsbacke redan från start alltså. Dock är det Tomten som efter målet hamnar i en bra period och tar över spelet och skapar en del farligheter som tyvärr inte går in. I resten av halvleken lyckas man tyvärr inte hålla igång spelet och Valtorp går till halvtidsvilan med en 1-0 ledning. Andra halvlek liknar den första genom att bollen till största delen befann sig i luften eftersom båda lagen tvingades till långa bollar. Valtorp vaskade fram ett friläge mitt i halvleken men Jocke i målet gört en fenomenal räddning. En stund senare har Tomten ett läge där Blank får iväg en bra nick mot mål, den ser ut att gå in men en hemmaspelare räddar målet med handen. Utvisning och straff blir resultatet och Johan Persson stegar fram och lägger en bra straff som letar sig in i maskorna. Slutresultatet 1-1 är ett faktum när domaren blåser av. Samantaget gör laget en bra kämparinsatts, det är ett fall framåt jämfört med förra året då det blev förlust med 1-0 på bortaplan emot Valtorp. Nästa match är redan på onsdag hemma på Klostervallen och då står Ekedalens SK för motståndet.