Det gick bra!

Publicerad: 2008.05.01

Hemmapremiären 2008 var efter matchen mot BK Trix avklarad på ett resultatmässigt bra sätt. Vädret var gråmulet och lite blåsigt över ett annars ganska välbesökt Klostervallen. Första halvlek började på ett ur Tomtenögon mycket bra sätt. Ett kraftigt spelövertag från hemmalaget resulterade snabbt i en 2-0 ledning efter mål av i tur och ordnig Victor Lindberg och Andreas Sandblom. Sandbloms mål var i för övrigt matchens stora skräll eftersom han satte målet med högerfoten. Tyvärr för hemmalaget så dog tempot efter 2-0 målet och BK Trix kunde komma uppåt i planen litegrann, de skapade dock aldrig någon het målchans. Tomten hamnade som sagt i något av en svack under en period men kunde genom att Andreas Sandblom satte ett friläge på nytt och avsluta halvleken med en 3-0 lednig. Andra halvlek var den något tempofattigare av de två, den präglades av en hel del felpass från båda lagen. Spelövertaget var dock kvar hos hemmalaget som kontrollerade matchen genom att inte heller i den andra halvleken tillåta BK Trix att skapa några farligheter. Det blev tillslut också mål i andra halvlek, först knoppade Johan Persson in 4-0 efter en hörna och sen rullade Sadblom in sitt tredje mål för dagen efter en fin pass från Thorsson. Totalt sett var det en bra insatts av hela laget som lyckades hålla uppe koncentrationen och viljan genom större delen av matchen. Positivt var också den fortsatt starka defensiven. Nästa match blir ett derby emot Valtorp som spelas på Brovalla.