Premiärseger!

Publicerad: 2018.04.21

En av målskyttarna och matchens lirare Johannes Lindström
Premiärnerverna märkte vi av direkt från avspark då Södra Härene börjar med att direkt skapa en farlig målchans med ett skott i ribban. Men detta verkar ha väckt oss och blåst bort nerverna fullständigt, för efter det här har vi en ruskigt bra och intensiv 10 minuters period där vi skapar läge på läge. Tyvärr resulterade inget av dessa fina lägen i mål och vi kom av oss lite grann.

Då tog Södra Härene tillvara på detta och skapade tryck. Efter 17 minuters spel fick dem en frispark och domaren mätte ut avstånd och sen slogs frisparken utan signal, vilket vi blev helt ställda av och skott mot bortre kom vilket Karl försökte rensa undan, tyvärr hamnade bollen i egen kasse och underläget var ett faktum.
Efter detta blev vi väldigt stressade och fick inte igång vårat spel vilket ledde till en del frustration både mot domare och egna lagkamrater. Södra Härene var disciplinerade och stod bra i försvaret vilket gjorde att vi tappade tålamodet och gjorde lite enkla misstag så att dem kunde ställa om på oss och Tobbe i målet fick göra några svettiga räddningar. Vi skapar trots detta fortfarande målchanser men det känns som det är Södra Härene som för matchen. Resultatet står sig till halvtid.

I halvlek snackar vi igenom att vi behöver våga spela vårat spel och ha tålamod, vi bestämmer oss även för att gå ut och ha roligt vilket vi var enade om att vi inte hade i slutet på första halvlek.

Detta verkar ha gett resultat och vi kommer ut med en helt annan inställning och tar tag i spelet direkt. Vi smäller på och vinner mycket närkamper och skapar tryck mot deras målvakt. Vi får utdelning i den 52:a minuten efter en hörna som ”Lillen” trycker in mot kassen och efter någon skarv och målvaktsretur så dyker den fram till undertecknads fötter som skyfflar iväg bollen stolpe in och 1-1 är ett faktum. Vi slutar dock inte efter det utan vinner tillbaka bollen ganska snabbt efter deras avspark och fortsätter trycka på. Detta ger utdelning strax därefter enligt VFF:s hemsida en minut senare i minut 53. Johannes tar sig förbi på kanten spelar i djupled till Nils Hjerpe Svensson som på väggspelar tillbaka till Johannes som placerar in bollen i mål. Ett riktigt drömanfall.
1-2 och vi fortsätter att spela bra och skapa målchanser, en räddning på mållinjen, nick på egen spelare och ett bortdömt mål för offside.

Med 20 minuter kvar så börjar dock Södra Härene bli lite desperata och lyckas skapa ganska många halvchanser och något riktigt bra läge. Ek gör några bra räddningar och försvaret krigar som djur. Vi har några riktigt farliga omställningslägen som dock inte resulterar i mål. Till slut blåser domaren av matchen och vi får åka hemåt med 3 riktigt härliga poäng.

Nästa match blir mot Kinnarp/Slutarps IF på hemmaplan, fortfarande inte helt 100 med spelplats men det återkommer vi med.

//Rasmus Christensen

Södra Härene IF - Tomtens IF 1-2

Datum: 2018-04-20

Sammanhang: Division 6 Falköping