Dagens spelarprofiler: Mattias, Hampus

Publicerad: 2018.04.12

Mattias Karlgren, Hampus Kvarnliden

Mattias Karlgren – Anfallare
Mattias är den stora anfallaren du alltid kan slå upp bollen på om man är tillbakapressad. Han är trygg med bollen och vet redan innan han får bollen vart han ska göra av den. Han är väldigt säker när han kommer i avlutsläge och missar sällan mål. När Mattias en gång i tiden kom till Tomtens IF så var det som målvakt innan han skolade om sig till utespelare. Mattias är född 1984 och är en av de mest rutinerade i truppen.

Förr var du målvakt och nu anfallare, drar du någon nytta av det när du kommer till avslut?

• Svår fråga. Man kanske har lite lättare för att se vad motståndarmålvakten har sin/sina svagheter. Men annars tror jag mycket handlar om känsla och tajmning snarare än att jag är bra på att läsa målvakten.

Vem tunnlar du helst på träning? Varför?

• Måste säga Ek och Jönsson. Skulle man åka på en tunnel av Ek skulle ju självförtroendet sjunka en hel del. Därav alltid lika härligt när Ek åker på en tunnel själv. Jönsson är alltid helt underbart att sätta en tunnel på även om det inte är direkt svårt.

Du är bland de äldre i truppen, vad kan din rutin bidra med?

• Jag har väl alltid sett mig som en ganska naturlig ledare och därav tror jag min rutin kan spela ganska stor roll. Dels på planen men framförallt utanför. Men vi har ju många med stor rutin i laget som också är stora ledare som tex Andreas Bengtsson, Asplund, Jönsson med flera. Tror att min rutin och ledarskap är något jag själv ser som en stor styrka.
Vi tackar Mattias och hoppas vi får se några strutar från honom i år.

Hampus Kvarnliden – Mittfältare

Hampus är spelaren med ett riktigt TIF hjärta. Nu för tiden bor han i Göteborg men tvekar inte på att ta tåget hem för att spela med Tomtens IF när det är brist på spelare. Han kan beskrivas som en riktig städare på innermittfältet och spelar ofta i den defensiva rollen. När han luktar till sig en närkamp är han snabbt framme och ger 100 %. Hampus är född 1991.

Hur mycket får vi se av dig i den gul¥svarta tröjan 2018?

• Spelar alltid minst en match per år för att hålla sviten på antal säsonger i rad levande så det kommer blir minst det! Dyker upp framåt sommaren när det är löv på träden som stoppar eventuella skott som går över nätet.

Vem tunnlar du helst på träning? Varför?

• Ek alla dagar i veckan, det var därför kvadraten uppfanns!

Vem blir årets genombrott?

• Har ju inte så bra koll på alla yngre men det är minsann dags för David att sluta krångla till det med sina kroppsfinter och börja ösa in lite mål. Han pratar väl fortfarande om det där målet han gjorde från halva plan för en herrans massa år sedan?
Vi tackar Hampus och hoppas få se mycket av honom på Klostervallen.

Tidigare spelare finns på a-lagets sida.

Södra Härene IF - Tomtens IF
Fredag 20 April, 19:00