Dagens spelarprofiler: Mahamed, Nicke, Wille

Publicerad: 2018.04.12

Mahamed Abdifatah Husein, Niklas "Nicke" Andersson, William "Wille" Johansson

Mahamed Abdifatah Husein
Mahamed började för två år sedan & spela fotboll ute på Klostervallen. Mahamed hade inte spelat alls mycket fotboll innan han kom till Tomtens IF men han har varit med på många träningar under den här tiden & fått bättre kontroll med bollen. Mahamed är en spelare som alltid gör det oväntade, ibland förstår man inte hur han får med sig bollen. Tror inte han själv vet det heller ibland. Han ger alltid 100 % & gör alltid sitt bästa för att hela tiden utvecklas. Man har märkt under tiden man sett han spela att han trivs bättre med futsal spelandet inomhus än vad han gör utomhus. Inomhus har han bättre kontroll på bollen & på spelet.

Vilket är ditt favoritlag?

• Tomtens IF

Vem är din favoritspelare?

• Messi
Vi tackar Mahamed och hoppas han fortsätter sitt träningflit.

Niklas ”Nicke” Andersson – Innermittfältare/Mittback

Niklas har spelat i många år i Tomtens IF men har de senaste åren pluggat och jobbat i Karlstad där han spelat för Råtorps IK. Men eftersom det är ett annat förbund har Niklas även kunnat spela matcher med Tomtens IF när han vart ”hemma”. I Tomtens IF har vi mest sett Nicke på mitten där han ofta fördelat bollen. Han passningsfot håller riktigt hög klass. Blir det frispark utanför straffområdet så kan ingen målvakt vara säker.

Du har en riktigt fin passningsfot Niclas. Men om du fick välja, en snygg assist eller snyggt mål?

• Svårt val, men blir assisten. Snygga mål kan många gånger vara tur, medan en snygg assist är genomtänkt och många gånger svårare.

Hur mycket tror du vi kommer få se dig i Tomtens IF 2018?

• Här får jag svara lite kryptiskt. Sambon har ju flyttat hem till Falköping igen pga jobb så man vet aldrig.

Vem tunnlar du helst i Tomtens IF? Och varför?

• Ek har jag tunnlat så många gånger under kvadratspel på Klostervallen att det är den enda jag kommer på nu. Så svaret blir ju kort och gott Ek.
Vi tackar Nicke och hoppas få se honom en del på Klostervallen i år.

William ”Wille” Johansson – Innermittfältare

Liksom Nicke har flyttlasset gått till Karlstad och Råtorps IK. Men även Wille har valt att spela för båda klubbarna när han kan. Därför lär vi få se Wille i gul¥svart framförallt under sommaren. Wille är en mittfältare som aldrig ger sig. Han går alltid in med 100 % i varje närkamp vilket inte alltid motståndaren gillar. Kan även användas som targetspelare i anfallet.

Kan du beskriva ditt snyggaste mål i Tomten tröjan? Mot vilka var det?

• Det snyggaste var nog i juniortiden någon gång, men det skönaste var helt klart hemma mot Kinnarp/Slutarp när jag avgjorde matchen efter en grötig hörna med en volley tidigt i min A-lagskarriär.

Vem tunnlar du helst i Tomtens IF?

• Jag tänkte säga Ek, men det gör jag ju varje träning så det får nog bli Billman.

Vilket nummer spelare du helst i och varför?

• 8, det är ingen tvekan! På grund av min kärlek till Steven Gerrard och vackra Liverpool.
Vi tackar Wille och hoppas få se han ge allt på Klostervallen i sommar.

Tidigare spelare finns på a-lagets sida.

Kinnarp/Slutarps IF - Tomtens IF
Fredag 17 Augusti, 18:30