Dagens spelarprofiler: Dennis, Haller, Alfons

Publicerad: 2018.04.09

Dennis Sjöström, Oskar Haller, Alfons Häggander

Dennis Sjöström – Ytterback

Dennis är spelare som du kan sätta vart som helst på planen utan att han gör bort sig. Har dock spelat mest på ytterbacken i Tomtens IF. Han hänger gärna med upp i anfallen från sin låga position och det går fort med sina långa älgakliv. Här ser ni även grabben som aldrig viker en tum i närkamper och tar gärna bort både spelare och boll. Dennis är fostrad i Falköpings FK och kom till Tomtens IF inför säsongen 2016. Dennis är född 1994.

Du är spelaren som ofta får spela på olika positioner. Stämmer det ändå att du trivs bäst på ytterbacken där du spelar mest? Eller vilken position spelar du helst på?

• Ytterback är ju positionen jag spelat som mest på under mina år som spelare. Men tycker även att det är roligt att få spela på mitten. Så länge jag får springa mig trött så går det bra hur som. Men ytterback främst och innermitt sen!

Vem i Tomtens IF tunnlar du helst på träning? Och varför?

• Elias säger ju att han aldrig blivit tunnlad så han ska vi nog få tunnlad snart. Men helst är nog Rasmus, tror inte vi behöver säga varför.

Vilket är favoritlaget och favoritspelaren?

• Favoritlag? Enkelt! Blåvitt och Arsenal. Årskort sen 2011 på blåvitt och följer Arsenals matcher så gott jag kan. Favoritspelare: The Iceman, Dennis Bergkamp! Jack Wilshere är ju idolen idag!

Oskar Haller - Innermittfältare/Yttermittfältare
Haller är mittfältaren som springer oavbrutet under matchen. Han brukar agera städare framför backlinje men hänger gärna också med i anfallen med långa löpningar. Kan användas överallt på mittfältet men är som bäst i mitten. Skadade sitt knä olyckligt under 2017 och kommer denna säsong få fokusera på rehab. Men som den goa gubbe han är hoppas vi få se han både på träningar och matcher. Haller är född 1995 och har tidigare representerat IFK Falköping.

Du springer massa under matcherna Haller, blir du aldrig trött under matcherna eller hur återhämtar du dig?
  • Att inte ta massa onödiga löpningar utan man väljer noga ut vilka löpningar man kan gå 100% på. På det sättet orkar man en hel match!
Hur många mål har du gjort i Tomtens IF? Kan du beskriva ditt snyggaste?
  • Mitt snyggaste mål måste vara nicken borta mot Sandhem. En nick mot bortre och stolpe in, inte svårare än så.
Vilket är ditt favoritlag och din favoritspelare?
  • Favoritlag Inter Favoritspelare Mauro Icardi!!!
 Lycka till med rehaben 2018 Haller, vi hoppas på se dig på planen så snart som möjligt.

Alfons Häggander Yttermittfältare/Anfallare
Alfons är en snabb energispelare som främst kan användas på en utav kanterna men kan även vara en tillgång i anfallet. Har tidigare spelat i moderklubben Falköpings FK och sen en kort sejour i Kinnarp/Slutarps IF

Du har spelat mest ytter i Tomten, är det även din favoritpostion? Varför?
  • Ja, ytter är min favoritposition. För att jag gillar att utmana/springa mycket och för att jag gör mest nytta där.
Vem tunnlar du helst i laget? Varför?
  • Rasmus Christensen, såklart! Varför? Han är lättast att tunnla!
Vilket nummer spelar du helst i?
  • Nummer 12 är mitt turnummer så spelar helst i 12:an

Vi tackar Alfons och hopas få se mycket av han på Klostervallen i år.

Tidigare spelare finns på a-lagets sida.