Dagens spelarprofiler: Albin, Gorby, Tomas

Publicerad: 2018.04.09

Tomas "H" Jönsson, Albin Torsson, Andreas "Gorby" Johnsson
Tomas "H" Jönsson - Mittback/Ytterback
Tomas är mittbacken som alltid går in i varje situation till 100%. Kan användas överallt i backlinjen och även som en städare på defensiva mittfältet. Han är ursprungligen från Skåne och börja sin karriär i Klippans FF och sedan Vedby/Rönne IF innan flyttlasset gick uppåt landet och Borgunda IK blev nästa klubbadress. Efter det hittade han rätt och valde klostervallen och spel i Tomtens IF. Tomas är född 1984.

Du är uppvuxen i Skåne och började spela fotboll därnere. Vad är skillnaden på fotbollen i Skåne och Västergötland?
  • Fotbollen i Västra Götaland är mer teknisk. I Skåne är säsongen lite längre och med fler lag i kvalspel mellan serierna.
 Du har skrapat ihop några år i den gula/svarta tröjan här nu, vilket är ditt bästa minne?
  • Alla härliga timmar på Klostervallen men mest det fantastiska träningslägret i Spanien när vi mötte det lokala laget som kom 5 minuter innan avspark som ett gäng korpenspelare, utan matchkläder eller något och som sedan spelade ut oss totalt!
 Vilket är ditt favoritlag och din favoritspelare?
  •  Ingen tvekan att det är Helsingborgs IF som är laget i mitt hjärta. Favoritspelare har jag däremot ingen specifik
 Du lär få se en och annan tackling av H på klostervallen 2018.

Albin Torsson - Mittback/Ytterback
Albin är backen som aldrig ger sig och är alltid i haserna på motståndaren. Han har en tendens att alltid lyckas glidtackla perfekt. Han har varit med i Tomtens IF sedan 2006 och har en massa matcher i både a och u lag. Han är en lojal spelare som kan sättas på vilken position som helst och göra ett gott jobb. Albin har tidigare spelat i båda stadslaget IFK och FFK.

Du beskriver dig själv som en spelare som spelar "Där det behövs fölk.". Men vi ser dig som en back. Vad är du mest bekväm att spela och varför?
  •  Jag är mest bekväm med att spela som back då jag till 95% har spelat där, sen ser jag mig mer som en destruktiv spelare snarare än en konstruktiv.
 Du har spelat anfallare en gång vad vi vet mot Skultorp och nätade, vad hände med anfallskarriären?
  •  Det var mest tur att den gick in då, sen kanske man inte har fått chansen att spela där så mycket. Vilket nog har sina orsaker!
 Vilket är ditt favoritlag och din favoritspelare?
  • Degerfors, Mo Salah. Kanske mest för att de jobbigaste att möta är någon som är sjukt mycket snabbare och som dessutom har teknik.
Det återstår och se vilken position Albin kommer spela på 2018.

Andreas ’’Gorby’’ Johnsson, anfallare
Spelaren i truppen som alltid sprider glädje, så som på planen, omklädningsrummet & bänken.
Andreas Johnsson har aldrig spelat fotbollen eller hållit på med någon lagsport innan han började spela i Tomtens IF 2016. För varje träning & match så utvecklas han mer & mer & gör alltid så gott han kan. Andreas ser man oftast på anfallet & får oftast med sig bollen på ett eller annat sätt. Vet inte vem som blir mest förvånad, han själv eller motståndaren. När han inte spelar fotboll på Klostervallen så jobbar han som journalist på Göteborgsposten. Hans pendlande till från Göteborg ställer till det lite men så fort han är hemma är han i omklädningsrummet & har alltid något roligt att berätta eller säga.

Varför valde du att börja spela fotboll & varför just Tomtens IF?
  • Jag valde Tomtens IF för att det är ett lag jag kollat och följt en del sedan en tid tillbaka. Sen känner jag många i laget, så det var väldigt enkelt att komma in i gänget.
Hur många mål kommer du bjuda på i år?
  • Jag är glad om jag gör ett...haha! Nej men säg minst fyra-fem stycken iallafall, så spelar jag fram till några också?
Vad tror du om säsongen 2018?
  • Jag tror mycket om den här säsongen. Vi kommer från ett lite tuffare år där det inte ville sig överhuvudtaget. Nu känns det som vi vädrar morgonluft, har fått ihop truppen bra och tror på oss själva. Så jag tror på ett mycket trevligt 2018!
 Vi tackar Gorby så mycket och hoppas få se hans leende ofta nere på Klostervallen.

Tidigare spelare ligger på a-lagets sida.

Södra Härene IF - Tomtens IF
Fredag 20 April, 19:00