Dagens spelarprofiler: Andreas G, Kim, Tobbe

Publicerad: 2018.04.09

Andreas "Göran" Gustavsson, Kim Andrésen Söderqvist, Tobias Ek
Andreas "Göran" Gustavsson - Yttermittfältare/ Anfallare
Andreas är en egen produkt och har aldrig svikit laget i sitt hjärta. Han spelar ofta som ytter och vi alla vet att han är löpstark och gillar både att få bollen vid fötter men även gå i djupet. Skottet utanför straffområdet är något som han gillar och ta och har resulterat i mål många gånger under åren. Fortsätter han i denna takt är han snart uppe i två decennium med seniortruppen.

Du har varit trogen Tomtens IF hela ditt liv, vad är det bästa med Tomtens IF?
  • Det är ett gott gäng som spelar härute.
 Hur många mål har du gjort som mest under en säsong?
  • 2014 när vi var i div 6 gjorde jag 12 mål.
  • Manchester United. Cristiano Ronaldo

Vi hoppas Göran kommer skjuta en del under året och att de resulterar i många mål.

Kim Andrésen Söderqvist - Ytterback
Kim är en ytterback som gärna hänger med upp i anfallen. Han har en fin högerdojja och inläggen sitter ofta där han siktar. Kim har fått de senaste säsongerna förstörda av skador och vi hoppas nu han är frisk nog att kunna spela. Kim valde att gå över till Tomtens IF 2006 efter att tidigare spelat i både IFK och FFK. Han har nu varit Tomten trogen under 12 år utom en kortare utflykt till Trollhättans FK när han bodde där. Kim är född 1987.

Du har fått några år förstörda av skador, hur ser det ut nu? Och hur mycket kan vi förvänta oss att få se av Kim på planen 2018?
  • Just nu försöker jag att komma igång igen efter några skadefyllda år. Det känns ändå rätt så bra, kroppen behöver bara anpassa sig till att spela fotboll igen men känslan finns kvar. Jag har ju ett jobb som gör att jag jobbar endel kvällar och helger men har förhoppningar om att kunna vara med så ofta som möjligt för att kunna hjälpa laget till en bra säsong.
Du gillar att löpa längst högerkanten och har fina inlägg. Men vad är din bästa sida, defensivt eller offensivt?
  • Förr i tiden hade jag definitivt sagt det offensiva spelet utan tvekan, men det känns ändå som att det är defensiven som är styrkan nu för tiden. Att sen kunna följa med upp och fylla på offensivt sitter ändå i ryggmärgen.
Vilket är ditt favoritlag och din favoritspelare?
  • Finns ju inget bättre lag än Manchester United, så är det bara. Jag måste ändå säga Paul Scholes, av alla stora spelare jag sett i United genom åren så är han nog ändå bäst av dem alla, han hade allt.
Vi hoppas på att få se Kim under många matcher 2018.

Tobias Ek - Målvakt
Ek är målvakten som varit sista utposten i Tomtens IF i många år, utom ett litet uppehåll under förra året. Han är en reflexstark målvakt som både kan och vågar leva på sin rutin. Ek är målvakten som aldrig kommer till en match utan en bra inställning. Startade sin fotbollskarriär som ung i Falköpings FK innan det har burit av till Kinnarp/Slutarp och även Stenstorp. Valde att skriva på för Tomtens IF 2011.

Som en av de äldre i laget och med mest rutin. Vad kan du bidra med?
  • Att hålla lugnet när det gäller som mest.
Vilket är ditt bästa minne med Tomtens IF?
  • Måste vara en straffräddning i slutminuterna mot Korsberga och vi vann med 2-1.
  • Arsenal och David Seaman

Tobias Ek utlovar fina räddningar på Klostervallen 2018.

Tidigare spelare ligger a-lagets sida.

Kinnarp/Slutarps IF - Tomtens IF
Fredag 17 Augusti, 18:30