Dagens spelarprofiler: Bengtsson x3

Publicerad: 2018.04.08

Andreas "Bengan" Bengtsson, Richard Bengtsson, David Bengtsson
Andreas ’’Bengan’’ Bengtsson, mittback/innermittfältare
Spelaren i truppen som gjort mest A-lagsmatcher i gul/svarta tröjan.
Andreas är 30 år, bor i hus med sin sambo & sina tre barn men han försöker hinna med fotbollen så mycket som möjligt.
Han är en spelare som har spelat på de flesta positioner i Tomtens IF men de senaste åren har vi oftast sett honom som mittbacken som alla snabba anfallare har fruktar. Med hans snabbhet har många haft problem att komma förbi honom & följa med när han sätter fart upp i offensiven.  Andreas har alltid varit trogen Tomtens IF & aldrig spelat för några andra färger.  Andreas är den äldsta av bröderna Bengtsson & som sagt är hans bästa egenskap på planen är snabbhet.

Vad tror du om säsongen 2018?
  • Jag tror det blir en rolig säsong där laget som alltid kunnat spela bra och prestera nu lyckas hitta rätt och få ut det på matcherna när det gäller.
Vet du hur många matcher du gjort i Tomtens IF (A-lag)?
  • Jag vet inte alls hur många det kan vara men förmodar att jag kommit upp i ett tresiffrigt antal efter många säsonger. Gjorde första matchen någon gång 2002-2003 tror jag.
Vem tror du kommer sticka ut mest under 2018 i spelartruppen?
  • Karl Borgenhard kommer ta nya kliv och visa att han är en mycket kompetent spelare.
Tack så mycket Andreas, vi hoppas på många fler matcher i Tomten tröjan.

Richard Bengtsson, centralt mittfält
Spelaren i truppen som alltid ger 100 % under 65 minuter som han spelar.
Richard har under en väldig lång tid haft problem med sina vader & får oftast problem efter 65 minuter, men under den tiden är det full fart & en riktig krigare.  Man ser nästan alltid Richard spela inne på innermittfältet & kämpa för varje boll. Med hans långa inkast har man kunnat utnyttja till många olika varianter under många säsonger.
I år kommer Richard att börja ett hus tillsammans med sin sambo men kommer vara med så mycket han kan. Richard är det mellersta av bröder Bengtsson & hans bästa egenskap på planen är att han är stark & stabil.

Vad tror du om säsongen 2018?
  • Jag tycker det ser ljust ut. Finns en positiv känsla som växer när nya och yngre spelare visar intresse. Det är kul med konkurrens.
​Vem tror du kommer sticka ut mest under 2018 i spelartruppen?
  • Det blir någon av mina bröder.
Vem är din favoritspelare och vilket är ditt favoritlag?
  • Är och förblir Paul Scholes och favoritlaget är Barca.
Tack så mycket Rickard och vi hoppas få se dig mycket på Klostervallen under 2018.

David Bengtsson Offensiv mittfältare / Anfallare
David är grabben som är Tomtens IF kär sedan barnsben. Han är den yngsta i brödraskaran av de tre Bengtssons. När David kom upp i seniorerna var han anfallare men skolades om till högerback innan han nu under de senaste åren kommit upp i banan igen. David är en målfarlig kille som förmodligen skjuter hårdast i hela TIF. Han är född 1992.

Du är yngst av de tre Bengtssons, skulle du vilja säga att många jämför er?
  • Jag tycker inte det känns som att man försöker jämföra oss i hur vi är på planen eller utanför. Vi är alla tre bra på olika saker och mindre bra på andra saker. Men det var ju ändå Andreas som var först in i Tomtens seniorlag och visade upp sig tidigt att han var duktig. Men har aldrig känt att folk jämfört oss.
Du skjuter förmodligen hårdast i laget. Hur kommer det sig?
  • Haha, jag tror inte att jag skjuter hårdast i laget. Jag fick på en fin träff som var ganska hårt för fyra år sedan tror jag, mot Igelstorp. Såklart att man aldrig glömmer det skottet, det lever man ju på än. Men tror att Karl eller Rasmus har bäst tryck.
Du vill/har alltid burit nummer 12 i seniortruppen? Hur kommer det sig?
  • Det har hängt i sen gammalt. Det var brodern Richard som alltid hade det numret när spelade i som yngre lagen. Så som småbröder alltid gör så ser man ju upp till sina äldre bröder. Men när jag blev äldre & vi började spela ihop så var det jag som fick nummer 12.
Tack så mycket David, vi hoppas på många fina mål och assist från dina fötter under året.

Tidigare spelare ligger på a-lagets sida