Dagens spelarprofiler: Adam, Karl, Jonte

Publicerad: 2018.04.07

Adam Asplund, Karl Borgenhard, Jonathan "Jonte" Persson
Adam Asplund - Innermittfältare
Adam är innermittfältaren med stor rutin och slår sällan bort en passning. Gillar att ha bollen nära kroppen och flyttar ofta sin medspelare för att skydda den. När det sedan kommer till fasta situationer är han farlig i huvudspelet. Aspa är född 1988 och har IFK FAlköping som moderklubb.

Du är bra i huvudspelet, hur kommer det sig?
  • Att jag är bra på huvudspelet beror nog på att jag är lång och svår att flytta på.
 Du är känd för ditt passningsspel men vad gör du mest av, assist eller mål?
  • Gör nog lika mycket av varje men har haft en djup position på senare år så kommer inte i så mycket avslut. Får jag spela högre upp så vinner jag skytteligan.
 Vilket nummer spelar du helst i och varför?
  • Spelar helst med 8. Har haft det hela min karriär i både hockey å fotboll. Det är bara nu i tomten som jag inte får ha det

Tack så mycket Adam och hoppas på både assist och mål under 2018 från din högerdojja.

Karl Borgenhard - Mittback
Karl är en ung kille från de egna leden som spelar med ett stort lugn från sin mittbacksposition. Han visar även goda ledaregenskaper och kan komma att bli en viktig kugge i år.

Du har varit straffskytt under försäsongen, hur många mål blir det i år?
  • Ja, jag har lagt två och satt en så vi får se hur länge till jag blir straffskytt. Men från och med nu sitter alla.
Vem i laget tunnlar du helst?
  • Måste nog säga att Jonte och Simon är mest bredbenta. Så där rullar bollen ofta igenom.
Vilket är ditt favoritlag och vilken är din favoritspelare?
  • Arsenal och Elfsborg är favoritlagen. Favoritspelare är Laurent Koscielny.
Tack så mycket Karl. Vi ser fram emot många straffmål från din fot 2018.

Jonathan ”Jonte” Persson - Anfallare
Jonte kallad i folkmun är en stor och stark anfallare som även han är en egen produkt. Trots han stora kroppshydda som gör honom svår att flytta på så har han en bra teknik och är väldigt snabb.

Hur många mål tror du att det blir i år?
  • Jag gör 11 mål.
Vilket nummer vill du helst spela i och varför?
  • Jag har helst nummer 14 på ryggen, för att det har jag alltid haft.
Vilket är ditt favoritlag och vilken är din favoritspelare?
  • Jag är inte så insatt i fotboll och har därför inget favoritlag, men jag kollar på landskamper. Favoritspelare är Zlatan Ibrahimovic.
Tack så mycket Jonte. Vi hoppas att du kan hänga dit några strutar under 2018.

Tidigare spelare ligger på a-lagets sida.

Kinnarp/Slutarps IF - Tomtens IF
Fredag 17 Augusti, 18:30