Välj lag: 

Senaste inlägget
AnnonserReferat Oden Cup P16.

Publicerad: 2017.11.21

Då var det dags att summera årets Oden Cup för vårt P16-gäng.
Vi samlades i Kyrkerörskolan för inkvartering på fredagen klockan 16:45 och vi var alla laddade för årets turnering. Vi var totalt 13 spelare, fördelade på en målvakt och 12 utespelare. Dessa tolv spelare var indelade i tre 4-or, där vi spelade med två 4-or och en 4-a vilade.
Första matchen spelades 21:00 mot Herrljunga lag 1. Förlust med 2-0, som vi var besvikna över, men det visade sig att Herrljunga var ett bra lag, så det var en bra prestation från oss.
Matchen efter mötte vi IFK Skövde klockan 01:00 på lördag. Resultatet 2-2 var rättvist, även om vi ledde till slutet, då vi tog vår femte frispark och Skövde fick straff. Denna satte de bergsäkert. Lite nedstämda miner, när vi var så nära en vinst.
Morgonmatchen mot Laxå på lördag kl 07:00 var ingen bra insats från vår sida utan det blev förlust med 0-4, kanske var vi morgontrötta?
Det blev straffsparksläggning mot IFK Skövde för att veta vem som kom 3:a eller 4:a i gruppen.
Denna avgjordes i Freja runt niotiden och här förlorade vi, så vi slutade 4:a i gruppen.
(Man var tvungen att skilja lagen åt, även om båda lagen gick till B-grupp).
Första matchen i B-grupp mötte vi IFK Hjo, som vi besegrade med 1-0. Därefter mötte vi Alingsås IF (förlust 0-3) och avslutade B-grupp med att möta Herrljunga lag 2 (vinst 2-1). Det var riktigt tuffa matcher hela tiden i B-grupp och vi lyckades sluta på andra plats i vår grupp. Den sista matchen spelades kl 23:00 på lördagen och slutspelet skulle börja kl 05:40 för vår del.
Som vanligt blev det inte många timmars sömn, utan väckningen var 04:30 på söndag.
Nu hade vi bestämt att de 8 spelare vi trodde mest på, skulle spela första matchen i slutspelet.
Laget meddelades på morgonen innan vi gick upp till Freja.
Vi var extremt laddade inför mötet med AIF Spatziba, nu gällde det vinna eller försvinna.
Spatziba tog ledningen i matchen och vi fick inte kontroll på vårt spel utan föll med 1-3. En fruktansvärd besvikelse i hela gruppen. Vi trodde att vi hade chansen att gå vidare, men vi gjorde vår sämsta match och Spatziba vann fullt rättvist.
Hur ska man då summera Oden Cup?
Resultatmässigt kan vi inte vara nöjda, vi hade förhoppningar att vinna första slutspelsmatchen på söndag och kunna gå och äta frukost som vinnare. Detta klarade vi inte av.
Prestationsmässigt, kan man säga att morgonmatcher inte är vår grej. Vi gjorde våra sämsta matcher både på lördag och söndag morgon. Prestationen är annars ok för vår del.
Finns det då inget positivt?
Jo massor faktiskt. Föräldrar/syskon/supporters som stöttar sena kvällsmatcher och tidiga morgnar.
Första matchen fredag kl 21, ett fullsatt Odenhallen, det var nervöst men ändå häftigt.
Eric Torsson (inlånad ledare från U5/U6), har varit kanon mot killarna. Väldigt omtyckt.
Lagsammanhållningen bland spelarna och att de skött sig exemplariskt under hela cupen, man kan säga som Eric sa på lördagen ”vilken pli du har på killarna”. Vi har haft kul tillsammans, även om inte resultatet blev som vi ville. Det viktiga med cuper som Oden Cup, är att man bygger lag och sammanhållning, det har vi lyckats med igen. Som jag sa innan cupen, en för alla – alla för en och det har vi levt upp till.   
// Svenne