Tung derbyförlust mot Floby

Publicerad: 2017.05.13

Jakten på säsongens första trepoängare går vidare, detta efter en bitter derbyförlust hemma mot Floby IF. Ett lag som sets som favoriter att vinna divisionen.
Förlusten var inte på något sätt given. Hemmalaget bjöd helt klart upp till dans och stod bra i position under egentligen hela matchen, något som gjorde det svårt för Floby att spela sitt spel. Istället tvingades gästerna ofta att slå långa bollar som vår backlinje kunde ta hand om.
Bägge lagen skapade dock sina chanser och i den 35 minuten kunde gästerna nicka in 0-1. Något som stod sig in i halvtid.

- Jag tycker att de får med sig bollen lite för lätt ibland, säger tränare Thomas Leijon.

I den andra halvleken handlade det om att jaga ett kvitteringsmål, vilket ledde till att Tomtens IF flyttade upp positionerna och skapade flera farliga lägen. Farligast blev det när en hörna från Richard Bengtsson damp ner i straffområdet och så när nickades in, men marginalerna fanns tyvärr inte där.

- Oturen grinar oss i ansiktet, så är det, konstaterar Thomas Leijon.

Till följd av de gulsvartas forcering kunde Floby IF i slutminuterna sätta spiken i kistan med ett 0-2-mål.
En bitter förlust efter en klart tapper match där ett kryss hade känts klart rättvist. Nya tag blir det för Tomtens IF den 20 maj då man spelar borta mot Stenstorps IF.

Kinnarp/Slutarps IF - Tomtens IF
Fredag 17 Augusti, 18:30