Veckans spelarporträtt - David Bengtsson!

Publicerad: 2013.05.27

David är den yngste av de erkända bröderna Bengtsson. Det finns mycket att säga om den ödmjuke Thiago Messi-’look-a-like’n vi har i Tomten. Men eftersom David toppade Mikael Billman i längd på frågorna är mina ord överflödiga, och han får helt enkelt berätta hela sin historia helt själv! Så här kommer den: The David Bengtsson story – editors cut.

”Är den yngste av bröderna Bengtsson, fyller 21 till hösten, bor fortfarande hemma hos mamma och pappa, på dagarna så jobbar jag just nu på Falbygdens ost annars så är det mycket fotboll som gäller, spelar tevespel mest Fifa och NHL och hänger med kompisar”

[So far so good. David har ännu inte fördjupat sig i något. Han håller det ytligt till en början. Han nosar sig framåt, känner av stämningen. Han vet ännu inte riktigt hur han ska svara på frågorna. Kanske är han nervös. Nervös för att exponera sitt inre. Jag blev helt enkelt tvungen att gräva djupare, längre bak i tiden. Jag ville ta reda på Davids historia. Hans liv.]

”Oj herregud, har tittat bland mina gamla träningspriser och där har man hittat priser från 96, alltså från 4 års ålder har jag varit med i Tomtens IF. Det har varit en rolig resa. Från dom första åren kommer jag inte ihåg så mycket men jag kommer ihåg att jag redan som tidig spelade med dem som var äldre än mig, spelare som jag fortfarande spelar med t.ex Hampus Kvarnliden & Amadeus Johansson. Kommer ihåg min första match på elva manna, eller iaf ett inhopp som jag fick göra vid 10 års ålder i P14 laget (där broder Richard spelade) pga att de hade dåligt med folk mot Borgunda och pappa Roger var tränare för det laget då och tog med mig som reserv. Det var många genomgångar innan matchen vid köksbordet om hur offside- regeln fungerade, men tror aldrig jag lärde mig utan bara körde. ”

[Nu jäklar!]

”Sen började man själv spela 11-manna i sin egna åldersgrupp, spelade ett tag med ett ihop slagit lag med Valtorps IF (Tomten/ Valtorp), tror det började i P14. Men spelade fortfarande med de som var äldre i P16 också. Sen gick man upp i P16 och junior laget. I junior laget var vi iväg på två stycken riktigt roliga resor till Spanien och Italien, där vi spelade två cuper som är ett minne för livet. Det var något alldeles speciellt att komma iväg och lira lite boll utomlands. Sen tror jag att jag var runt 15 år då jag gjorde min A-lags debut. Det var väldigt roligt att man fick den chansen, fick spela med många rutinerade spelare som berättade exakt vart man skulle stå och vad man skulle göra så det var inte alls svårt att spela då. Och under denna tid i seniorerna har vi vart i väg på en riktigt rolig resa till Bremen i Tyskland, där vi hade riktigt roligt också ett minne för livet.

Sen har det bara rullat på med senior fotbollen i Tomtens IF och fler år kommer det säkert bli.”

[Det där hade jag aldrig anat. David skrev mitt under vår konversation, 14:03, att "har börjat skriva på svaret men det är riktigt svårt att komma ihåg hela resan". Jag fick inget svar den dagen. Dagen efter kom det här, det ni precis läst. Han har knåpat på det här David. Rotat i sitt inre. Det tyder på god ambitionsnivå och prestationsförmåga. Det vet alla som sett David, att han har ambition och kan prestera. Grymma fötter och ett grymt skott, det har han, jotack.]

”I början av serien var vi inte alls med men tycker att det har blivit bättre spel och intställning för varje match som spelats, så fortsätter det så här så ser det riktigt bra ut. För min egen del så började jag med att skada knät första matchen, vet inte riktigt vad som hände men nu känns det bättre så hoppas att jag ska vara skadefri och kunna spela varje match!”

[David gjorde alltså debut på 11-mannaplan mot Borgunda för tio år sedan. Nu i fredags möttes de igen, kanske tillochmed samma spelare som då. Om det blev vinst för tio år sedan vet jag inte, men vinst blev det i alla fall idag. Gu va gôtt]

Fem snabba med David Bengtsson:

Mål eller assist? Mål!

Juice eller mjölk? Mjölk!

Zumba eller bugg? Bugg!

La liga eller Serie A? La liga!

Match.com eller eDarling.com (för nätdejting)? Match.com!

// Bouka