Välj lag: 

Senaste inlägget
Annonser


 
A-LAGET, TREDJE RAKA VINSTEN! REFERAT! LÄSVÄRT!

Publicerad: 2013.05.27

I fredags kväll spelade A-laget sin sjätte match för säsongen. I lokaldrabbningen mot Borgunda drog de gul-svarta det längsta strået och kunde vinna med 3-0 (0-0), efter mål av Mikael Billman, Andreas Gustafsson och Sebastian Boukachabia.
Det är sällan uppvärmningen känns så bra som den gjorde före matchen mot Borgunda. Vi var ovanligt tidigt ute på plan och värmde upp. Nästintill för tidigt. Men det gjorde inget; vi hade feeling. Vi hade på känn. Vi hade självförtroende.

Matchen började lite trevande. Vi avvaktade och lät moståndarna rulla boll utan att egentligen släppa till något. Ser man på det defensiva arbetet den här matchen lämnades ingenting till övers. Vi var 100%-iga i försvarsarbetet på ett sätt som man sällan skådar i division 6. Billman och Jönsson var skoningslösa och Andersson och Bengtsson (de byttes av lite då och då på högerkanten, de "olika" bröderna, men de gjorde alla ett kanonarbete) släppte inte förbi en boll. Jag kan lite hårt säga att vi inte inte hade en riktig målchans emot oss på egentligen hela matchen. 

För vår egen del så spelar vi riktigt fin fotboll MEN vi gör inga mål. Vi har dåligt med marginaler och är centimetrar från att träffa fötterna med inspelen från kanterna. Bouka bränner ett friläge, om inte två eller tre, där den helt självklaraste chansen kommer i halvlekens slutminut då han drar en vrist i innerstolpen. Det var TUNGT att gå ut i halvtid med 0-0, ovisst om hur andra halvlek skulle se ut.
I slutet av första halvleken hade vi trissat upp tempot lite. Lite högre press och lite agressivare. Det bestämde vi oss för att fortsätta med i andra halvlek, samtidigt som vi var tvungna att behålla lugnet och spela vårt spel som vi vet att vi kan. 

Vi fortsatte dock att vara ineffektiva, men vi skapade i alla fall lägen, och allt eftersom märkte vi att vi kom längre och längre ner på motståndarnas planhalva! Lillen hade tidigt ett hårt skott som målvakten räddade och Bouka ett halvläge, men det där lilla sista saknades. Så till slut kom det, det förlösande 1-0 målet. Mikael Billman forcerar in en hörna med all sin kraft, och lättnaden som uppstår då är total. Vi kan börja spela utan egentlig press, på ett tydligt sätt. Vi fortsätter skapa lägen, men skillnaden är att vi nu sätter dom. Göran gör 2-0 med en välplacerad vänsterfot och Bouka 3-0 efter att han blivit serverad öppet mål av Mattias Karlsson, som på sitt egna vis kan göra i princip vad han vill på en fotbollsplan; bollen går dit han vill, varesig den vill det eller ej.

Det här blev tredje trepoängaren i rad för de gulsvarta. Nu är vi med i striden och med all förhoppning fortsätter det så här. Tack alla som var där och hejade. Fortsätt så!

/Bouka

TIF 3-0 BIK
Mål Tomtens IF: Mikael Billman, Andreas Gustafsson, Sebastian Boukachabia
Gula kort Tomtens IF: Sebastian Boukachabia