Välj lag: 

Senaste inlägget
Annonser


 
Veckans spelarporträtt – Adam Alexandersson!

Publicerad: 2013.05.23

GUD vad ni ska få läsa! Om ni bara klickar er in här, just här, så kommer ni få se den maffigaste text ni skådat. Herregud. Den här gången handlar det om Adam Alexandersson. Det är FYLLIGT! LÄS! OBS. LÄSVÄRT!

Adam Alexandersson, den person vars röst hörs ÖVERLÄGSET högst på Klostervallen. Hade han kunnat sjunga hade han haft god potential till att bli den nye Luciano Pavarotti. Men nu kan han inte det, men det betyder inte att hans röstresurser går till spillo. Nej, Adam använder de till att styra och ställa i backlinjen i såväl A- som U-lag. Han säger själv att han känner sig som en ledartyp, både när han är ledare i det ungdomslag han tränar och när han spelar själv. Alla spelare i laget kan nog gå i god för att Adam säger vad som behövs säga och jag är nog inte ensam om att få en känga.

Jag har ju väldigt svårt att vara tyst. Tycker och tänker högt om det mesta, även om jag inte alltid borde göra det. Men det gör att jag på ett sätt framstår som en ledartyp, och det går nog att se likheter mellan mig som spelare och som tränare.

Adam är stabil. Han vill alltid göra sitt yttersta, oavsett match och resultat. Han har en vilja som få har i laget och det skall ALDRIG underskattas! Men om ni kommer ihåg intervjun med Mikael Billman - han som gav så otroligt långa svar – så har vi i Adam mött antitesen. När Adam får den återkommande uppmaningen ” Berätta snabbt om dig själv!” blir svaret ynka:

23 friska år bor i Falköping och jobbar på Falköpings Mejeri"

VA?! ÄR DET ALLT VI FÅR?! Näheeeru, det tänker inte jag gå med på. Vissa saker får man helt enkelt ta i egna händer.  Jag presenterar härmed den riktigt korta novellen ”Mitt möte med Adam Alexandersson – den värsta dagen i mitt liv”, signerat Sebastian Boukachabia:

Jag jobbade själv på Falköpings Mejeri i tre år, eller snarare tre somrar för att vara korrekt. Jag var 16 eller 17 mitt första år. För er som inte känner till strukturen på Falköpings Mejeri så är hela stället uppdelat i olika sektioner; det mesta ligger under samma tak – huvudkontoret, kylen, lagret, ysteriet, grädden (?) och allt vad det heter – men det finns även sektioner som ligger i andra byggnader, långt bort från den karga verkligheten i ”borgen”. Scanpoint hette en av dessa fristående platser. Min första mejerisommar var sex veckor just där. Scanpoint var fysiskt tufft och arbetssysslorna, som framförallt bestod av att skära bort mögel från pizzaost och smaksätta 12-kilos oststycken med OP Andersson, var enformiga, långsamma och inte särskilt intellektuellt stimulerande, men överkomliga; vi fick trots allt lyssna på radio hela dagarna och köra truck i ungefär en minut varje halvtimme. Om jag hade vetat hur bra jag hade det då hade jag njutit mer. För sommaren därpå, då kom den. Verkligheten. Jag blev placerad i Mejeri-borgen. Där kunde man som sommarjobbare slussas från de olika avdelningarna från dag till dag. Från att ha varit i just kylen ett par dagar blev jag skickad till ysteriet en dag. Jag skulle linda ostar. Alltså fästa den där tygremsan som sitter runt osten. Som ett slags skyddsnät, för att skydda osten från vad som nu skulle tänkas skada den. Högt tryck kanske. Vad vet jag, jag gjorde det bara och var tyst. Bredvid mig stod en stor man, som i mina ögon måste varit minst 25. Han var helt klart fullvuxen. Med stora nävar och en grov röst. Han sa hela tiden åt mig att jobba snabbare, trots att jag redan 20 minuter tidigare gick på maxfart. Bandet bara öste ut ost och lindan vek sig dubbelt och ostarna packades på varandra och jag svettades och min tröja var dränkt i lim och mina hörselkåpor funkade inte och mina tunna biceps var helt tömda på liv. Han, däremot, var en maskin. För honom såg varkje kilo ost ut att väga ca 700 gram, varken mer eller mindre. Jag blev tillsagd att hålla uppe tempot, om inte höja det.

Det var Adam.

Nu när jag sitter och skriver det här så slår en lustig tanke mig. Tänk om det inte var Adam?! Tänk om jag bara misstar mig och blandar ihop honom med någon annan grov högljudd man som jobbade där. Men jag släpper den tanken, för nu har jag kommit såpass långt i den här texten att jag helt enkelt måste utgå ifrån att det var han.

När vi någon timme eller två senare var färdiga försvann han lite smått argsint. Han gick säkert upp småskrattandes och sa till alla att jag var en klen sparv, eller något sånt. Jag städade. Spolade rent all skit och frodades över att plågan äntligen var över. Tog en paus, och återgick till att doppa ost i vax, något jag gjort hundratals gånger innan. Någon timme senare kom CHOCKEN! Det var dags igen. Samma energidränering, en gång till... (öppet dramatiskt halvtaskigt årskurs-7-ish-slut).

Jag låter den anekdoten sluta där. Den ska ju trots allt inte handla om mig. Hade det varit idag hade den situationen troligtvis sett helt annorlunda ut. Jag hade säkert skrattat MED Adam. För det gör man, man skrattar MED Adam, förutsatt att det inte är på ens bekostnad det skrattas, för då vill man bara döda honom. Det är det som är charmen med Adam. Han är en skrattspridare!


Nåväl, tillbaka till nutiden, eller dåtiden, för frågeställningen: Varför kom en Grolandapajk som Adam till Tomtens IF för tre år sedan?

Att det blev just tomten jag gick till beror på att man alltid hade hört bra om Tomten; en klubb med gott rykte å ett gött gäng.  Att jag har en morbror som spelade i tomten för många år sedan gjorde att det var den enda klubben, förutom Grolanda, som jag hade någon anknytning till. Jag kom till Tomten som målvakt, men är numera omskolad till en riktig döback!

Nice! Och årets säsong då? Vad tror du om ditt och lagets år?

För min egen del tror jag att det kommer gå bättre och bättre desto mer man får spela!  Hoppas ju givetvis att man får lira så mycket som möjligt i A-laget, men det är en hård konkurrens där i backlinjen!”

Det har Adam sannerligen rätt i!

Går vi över till laget så tror jag att det kommer gå bättre och bättre desto längre säsongen lider. Det är mycket nytt i år om man jämför med tidigare. Ny uppställning, nya spelare och nytt spelsätt. Men det kommer bli bättre, är jag helt övertygad om!

VISA ORD från Adam! Lite personlig research (flera år av stalkning) har lett mig till den diffusa bilden av Adam som en globetrotter. En utforskare av världen. Jag var helt enkelt tvungen att rota lite i det!

"Jo det stämmer! Älskar att resa! I April var jag i New York och bara göttade mig i storstadsvåren.Har även varit i Asien och stora delar av Europa. i ett hörn av Afrika. Är nyfiken av mig så gillar att upptäcka nya kulturer. Älskar mat! Att prova nya maträtter och smaker är bland det bästa som finns."

Jotack, nyansrik mat i all ära. Men alla vet att en ljummen kokekörv med för lite senap på efter en A-lagsmatch på Klostervallen är det ABSOLUT bästa som finns. Med det avslutar jag intervjun med Adam. Jag sätter ett snabbt och koncist punkt slut precis HÄR.

 

Fem snabba med Adam Alexandersson:

Mål eller assist? Glidtackling!

Allsvenskan eller Div. 6? Div. 6!

Solstol eller spikskor? Solstol!

Makaroner eller nudlar? Nudlar!

Rick James eller Charlie Murphy? Rick James!

 

// Bouka