Välj lag: 

Senaste inlägget
Annonser


 
TVÅ VECKORS MATCHSAMMANFATTNING! LÄSVÄRT!

Publicerad: 2013.05.21

Eftersom jag varit på ökensafari i Chamonix har jag inte hunnit skriva några som helst inlägg på sidan senaste veckan. Här får ni istället två veckors matchsammanfattning i ett LÅNGT och härligt veckobrev. Det bjuds bland annat på två smarriga A-lagssegrar! Läs och må gott!

När A-laget för två omgångar sedan förölorade mot Falköping United med förkrossande 6-0 insåg såväl ledare som spelare att det krävdes en förändring. Visst, vi spelade bra fotbolll i den matchen och höll motståndarna i stånd relativt länge och väl, men vi skapade väldigt lite framåt och hade helt enkelt inte motivationen och styrkan till att bräcka det spelskickliga United. Coacherna tog beslutet att gå över till ett rakare spel - tajtare bakåt, men ändå blixtfarliga framåt. Ett par rejäla motivationssnack senare var det dags för match mot Ekedalen. Vi var nervösa. Vi kunde varken skylla på seriepremiärnerver, hemmapremiärnerver eller konstgräsnerver. Vi hade på förhand INGENTING att förlora, förutom vår heder och förtroendet för den härliga skara folk som alltid kommer till Klostervallen. KURIOSA: de två omgångarna vi spelade hemma var de publikmässigt bästa av  alla lag i serien. Fortsätt så! KURIOSA SLUT. Vi gick in med inställningen att vi hade allt att vinna; och det gjorde vi.

Vi rivstartade. Mattias Karlsson satte 1-0 efter 23. Karlgren 2-0 bara tre minuter senare. Båda två på vackra välplacerade skott. Göran placerade megakyligt in 3-0 innan halvleken var slut, och då var resultatet i princip i underkant då Bouka fått ett, i sitt tycke, självklart mål bortdömt för gruff, utöver det faktum att vi hade 3-4 bra målchanser. Vi släppte inte till mycket bakåt och var TOKNÖJDA efter första halvlek, men självklart utan att tappa fokus på återstående 45. Marcus Andersson skruvar nästintill ekivokt in en frispark i bortre gaveln i början av andra. De gör 4-1, lite onödigt från vår sida kan tyckas, efter en halvtimme in i andra och har även en frispark i stolpen, så lite smått oroligt var det ett tag. Men vi red ut stormen, samtidigt som vi skapade lägen. Både Lillen och Göran hade goda chanser att utöka ledningen, men den stannade på 3 bollar, och det får vi vara mycket nöjda med. En LAGSEGER, med andra ord. Från försvar till anfall skoningslöst och effektivt! Slutresultat: 4-1. Inga gula eller röda kort (!)

Samma vecka, på söndagen, var det dags igen. Fröjered/Håven stod för moståndet och hade gjort imponerande 17 mål inför mötet. Det kan man aldrig blunda för, så det var med viss respekt vi äntrade Fröjevi denna blöta söndagseftermiddag. För blött var det, tro mig. Vi kunde heller inte blunda för det faktum att vi spelat strålande fotboll tidigare i veckan, så vi gick självklart in med samma motivation och syfte - vi kan om vi vill, och tillsammans ska vi göra det. Vi hade dessvärre flera avbräck, bland annat i Andreas Bengtsson, Marcus Johansson, Martin Odh och Adam Asplund, utöver de som är långtidsskadade, så vi som var där var helt enkelt tvungna att tänka smart, spela effektivt och hålla oss skadefria. Första halvleken var, rent ut sagt, tråkig. Mycket långbollar och tyvärr hafsigt spel. Fröjered/Håven är inte långt borta från att göra 1-0 tidigt i första halvleken, de har ytterligare någon chans som smiter strax utanför, men annars är det ganska chansfattigt. För vår egen del likaså. Vi är inte tillräckligt vassa när vi väl får chanserna. Vi kan ändå gå ut i halvlek med en 1-0-ledning då Göran yttersidat in bollen under målvakten efter en effektiv kontring. Oerhört skönt att gå in i omklädningsrummet med den knappa ledningen då matchen trots allt stod i ett sånt döläge som den gjorde. Andra halvlek däremot är en helt annan historia. Vi håller stentätt bakåt, samtidigt som vi skapar MÄNGDER av chanser framåt. Karlgren har 1-2 riktigt bra chanser som han tyvärr bränner, Bouka likaså (snarare HELT GALNA räddningar av hemmalagets målvakt). Men 2-0 ska ändå komma. En lång frispark blir till en höjdduell mellan Bouka och keepern, som helt enkelt vinns av Boukachabia, som med huvudet serverar det lysande nyförvärvet Johan Rådemar ett suveränt skottläge som han inte missar. Rådemars placering vid målet är klanderfri, och han visar i stunden prov på kyla och precision. Vi fortsätter rulla boll bra. Göran springer snabbt ner längst vänsterkanten och hamnar i ett läge där han kan släppa bollen snett bakåt till undertecknad, som får en träff på bollen som han själv inte trodde gick - en sträckt vrist som elegant skruvar sig in i målvaktens vänstra kryss. 3-0! Även i den här matchen lyckas tyvärr motståndarna göra ett skitmål till 3-1, men det lämnar vi bakom oss. Försvaret i matchen var SUPERSTABILT, och utöver målet KLANDERFRITT. Nu har vi börjat spela som ett lag! GODIS!

 

I U-laget har det gått upp och ner, vilket det enkelt gör i en U-lagsserie. Först spelar vi en kanonmatch mot Sandhem/Mullsjö där vi gör fem mål och vinner komfortabelt. Mattias Karlgren går i och med matchen in upp i skytteligaledning i U-lagsserien med fem mål på två matchen. Ett kanonfacit.

I matchen därefter möter vi Valtorp, ett alltsomoftast stekhet derby där det alltid blir hårt, fysiskt och mål. Denna matchen blev inget undantag, men tyvärr var Valtorp hetare och mer sugna på att kamma hem en trepoängare. De gör två mål i första halvlek, och vi har tyvärr dåligt med marginaler på vår sida och kommer inte riktigt till de där självklara lägena. Andra halvleken slutar 0-0 då vi håller riktigt tätt bakåt. Vi skapar ett antal lägen som vi tyvärr inte sätter, men sett över hela matchen var Valtorp nog värda sina tre pinnar.

Sammanfattningsvis går det säga att vi gjort en mycket bra fotbollsvecka. Två A-lagsmatcher väger tungt, och det var två väldigt viktiga vinster för vår del. Nu hänger vi med i serien och de hopplösa resultaten som vi åsamkade oss i början av säsongen kan vi alltmer lämna bakom oss och istället fokusera på nutida och framtida vinster. På fredag möter vi Borgunda IK hemma på Klostervallen. Liksom alla andra matcher blir det här en tuff en, men vi siktar högt och går in för en stabil men ödmjuk seger. Vi ses då!

 

// Bouka