Som en dröm.....laget spelade som i trans !!

Publicerad: 2013.05.12

Ja, vad säger man som ledare efter en sån här match ?? Kan det bli bättre ?? 4-0 till Tomten mot IFK Falköping !
VI i ledare kan bara luta oss tillbaka med ett brett grin i hela ansiktet och njuta av dagens tillställning på ett soligt Klostervallen.

Vi spelade alltså mot ett på förhand tufft motstånd nämligen IFK Falköping. Vi trodde att vi skulle få jobba å jaga boll hela matchen då IFK alltid har varit duktiga på att rulla boll på marken. När matchen väl startade så märktes det att vi var på hugget denna fina vår dag. Vi hade dock lite problem att få tag i bollen första 10-15 minuterna i matchen. IFK kunde överbelasta vår vänsterkant ordentligt i inledningen av matchen. Men turligt nog för oss så lyckades man aldrig vända på spelet och få oss att flytta i sidled utan man försökte att hela tiden komma runt på vår vänsterkant. Men vi låg rätt i våra positioner hela tiden och hela backlinjen jobba stenhårt för att inte släppa fram motståndarna, vi tvingade hela tiden IFK till att vända hemåt för att det blev svårt att komma fram. Efter 15 minuter så börjar vår trekant på mittfältet Gurra, Jonte, Simon C, att få tag i bollen och börjar nu sätta sin prägel på matchen. Dessa tre mittfältsgenaraler styr nu matchen helt och hållet. När vi vinner boll så kan vi börja utnyttja IFKs luckor mellan mittfält å backlinje. Genom att gör snabba vändningar från sida till sida och även hota i djupled så får IFK börja jaga boll. Vi börjar att komma allt närmare mål och tillslut så får vi utdelning. Vi får en frispark halvvägs in på IFKs planhalva, fram stegar Karl och lägger en i våra ögon (ledarnas) hopplös frispark. Det är bara det att Gurra löper ut mot bollen och lyckas slå ett inlägg in mot mål och vem dyker upp där om inte Jonte som kan nicka in vårt ledningsmål, 1-0. Efter detta så tar vi över matchen än mer och börjar spel rikigt fin fotboll. Vår alldeles egna Iniesta, Simon C får nu stora ytor att jobba med, och tack vare att Gurra och Jonte ligger helt rätt så skapar dom ett perfekt understöd till Simon som hela tiden kan använda dessa att vägspela med.
Efter en stund så får vi hörna som Gurra går ut för att lägga. Han slår en hårt inåtskruvad boll mot första ytan där vi har mycket folk, som vi bestämt inför matchen. Där inne finns Jonte igen, som är först på bollen och lyckas nicka in den i mål, 2-0. Nu styr vi hela matchen. Vi kommer runt på kanterna och kan hota IFK med inlägg, men även hota i djupled vilket gör att IFK får väldigt svårt att försvara sig.

Andra halvlek blir ren propaganda fotboll, vi bestämmer helt och hållet hur IFK skall spela. När vi vinner boll så kan vi enkelt rulla upp deras försvar och komma till avslut. Efter en stund får vi åter hörna och Gurra joggar ner till hörnflaggan för att slå den. Han slår den på samma sätt som tidigare och vem finns där igen om inte Jonte som kan nicka in sitt tredje mål för dagen och därmed fullborda sitt hatrick, 3-0. Nu kroknar IFK allt mer och vi får mycket utrymme och tid att vårda boll och passningar. Efter ca 20 minuter får Simon C ett kanon läge att avgöra men träffar klockrent stolpen. Vi trummar på och strax efter så kan Anton bryta igenom och slå in bollen bakom IFKs målvakt, därmed spikar han slutresultatet 4-0 till Tomtens IF. Hela andra halvlek så spelar vi näst intill helt perfekt och IFK har endast ett skott på mål, dom är aldrig  inne i vårt straffområde.

Vi ledare är mycket nöjda med dagens match och åter igen skall hela laget ha en stor eloge för dagens genomförande, ett litet extra plus till Simon C som helt styr vårt offensiva spel. Det känns som att vi börjar allt mer hitta rätt med vårt spel och våra positioner. Så ni som missade att komma att titta på denna match, ni missade verkligen något.

Ledarna med ett leende.

Ny match på söndag i Lidköping mot Lidköpings FK. Match start 11.45. Mer info under veckan.