Då var premiären över för U2.

Publicerad: 2013.05.09

Det blev en svår men välspelad match för U2-laget mot Götene IF.
 Första halvlek blev Götenes, dom rullade runt och vann samtidigt mycket boll på mittplan. Detta gjorde att dom kunde trycka på offensivt med mycket folk. Götene lyckades komma runt på kanterna några gånger, det resulterade i att man kunde slå inlägg och hota oss. Götene hade ett par riktigt farliga lägen men Simon i målet och backlinjen kunde dock styra undan returerna som blev. Vi gnuggar på defensivt men kan även hota vid några tillfällen med vårt djupledsspel via Anton och Linus. Simon C som spelar "falsk nia" som det heter i Italien d.v.s släppande forward gör ett bra jobb med att suga in och fördela bollarna ut på kanterna. Vi har några fina lägen i första halvlek. Tyvärr så får Götene in ledningsmålet strax innan pausvilan.

Andra halvlek blir Tomtens, vi rullar boll riktigt bra och får mer och mer kontroll på matchen. Vi lyckas trycka tillbaka Götene kraftigt under hela andra halvlek. Vi rullar runt bollen mellan lagdelarna och får på det sättet Götene till att börja jaga och förflytta laget i sidled. Det i sin tur gör att det börjar att öppnas upp ytor på kanterna där vi kan komma runt och slå inlägg samt komma i djupled. Efter ca 10-12 minuter in i halvleken så kommer Jesper in från vänster kanten och kan med ett välplacerat skott i bortre krysset kvittera till 1-1. Nu blir det som en tändande gnista för hela laget som börjar gnugga och springa än mer. Efter ca 20 minuter så får Jesper bollen av Simon C, han kliver in ett par steg och fortsätter med att frispela Lucas, dock så studsar bollen till precis när Lucas skall ta emot den. Han lyckas tyvärr inte förvalta den chansen. Men nu är vi på stark frammarch. Det märks att Götene blir tröttare och tröttare, men vi håller upp det fina bolltempot och har några fina lägen till att avgöra. Det skall sägas att även Götene har ett par vassa lägen, men man orkar inte förvalta dessa.

Återigen en stor eloge till hela laget, alla gör en riktigt bra insatts.

Nu tar vi sikte mot söndagens match mot IFK Falköping. Vi samlas i klubbis kl 14.45.

Tränarna