A- och U-lag. VECKANS RESULTAT!

Publicerad: 2013.05.06

I fredags spelade A-laget hemmapremiär mot Korsberga och i söndags hade U-laget seriepremiär mot Folkabo. För er som missat vad som hänt på fotbollsplanen på seniorsidan i veckan följer här en snabb så kallad recap.
Nu är fotbollssäsongen igång på allvar och såväl seriepremiär som hemmapremiär är avklarad för A-laget. I fredags spelades säsongens första match på Klostervallen och ja, det gick väl som det gick - käpprätt åt fanders. Tyvärr kunde vi inte komma upp i nivå och spela det spel vi alltsomoftast presterat under senaste månaderna. Vi var lite väl fega, lite väl tama och spelade alldeles för slarvigt. Det straffade sig tidigt då Korsberga gjorde mål på på en fast situation. Kallduschen blev än kallare då vi strax innan halvtid fick ett, om än ur offside-/onside-synpunkt tveksamt dömt, 0-2 mål i bagaget. Vi kunde inte hämta oss, och när såväl Henrik Johansson som Thomas Jönsson drog på sig röda kort gick ridån ner. Det faktum att vi i princip skapade fler lägen än våra motståndare sista 10, och det med två mål i baken och två man mindre, säger väl egentligen en del om våra motståndare som parkerat bussen framför mål. Vi ska kunna vinna en sån här match, men Korsberga gjorde det svårt för oss. Vi kunde helt enkelt inte få hål på deras täta försvar. En tung, nästintill förnedrande förlust. Men det är bara bita ihop och blicka framåt!

För U-laget däremot gick det avsevärt mycket bättre. Efter att ha släppt in ett mål efter 10 minuter på en fast situation vaknade laget och började rulla en fantastisk anfallsfotboll. 1-1 gjorde Karlgren efter ett riktigt mönsteranfall av oss, från ena änden av planen till den andra. Kort därefter radar vi upp ännu ett vackert anfall som avslutas med att Adam Asplund, huuuur kyligt som helst, serverar Karlgren öppet mål. Med hjälp av unge Simon i mål håller vi tätt och försvaret spelar otroligt stabilt. Karlgren nickar in hat-tricket efter dryga kvarten i andra halvleken och Bouka dunkar in en vänsterkanon till 4-1. Asplund stänger definitivt matchen med sitt 5-1 mål. Vi hade dock bud på betydligt mycket mer. Vi rullar boll och skapar fina anfall. Nämnas bör att vi i truppen hade med oss fyra riktigt unga juniorer som alla imponerade stort. Riktigt kul att få med sig den generationen in i u-lagsserien, för de hanterar verkligen den nivån!

Nåväl. Några ljusglimtar och några dalar.
Nästa A-lagsmatch spelas på onsdag, 19:00, Ållevi konstgräs mot Falköping United. Det kommer bli en tuff match, United har ett bra lag och spelar bra fotboll, men vi har slagit dom innan och kan göra det igen!
Nästa U-lagsmatch är det ett tag kvar till. Den spelas 15e maj mot Sandhem/Mullsjö på Klostervallen.

Med MYCKET vänlig hälsning.

Bouka

Sammanfattning resultat: