Veckans spelarporträtt - Andreas Gustavsson

Publicerad: 2013.05.03

Inför årets hemmapremiär på Klostervallen, imorgon fredag, bjuds ni alla härmed på en EXKLUSIV intervju med en utav a-lagets alla härliga profiler. Klicka på rubriken för att ta del av en EXPONERANDE intervju av den mytomspunne Andreas Gustavsson, Tomtens IF's störste poängplockare de senaste två åren.

"Nu måste vi bena ut det här en gång för alla: du heter Andreas Gustavsson, men kallas för Göran, hur kommer det sig?"

- Det hela började när jag var inne i stan hos en polare på LAN i unga år, typ sjuan. En kille som inte kände igen mig kom in och ropade "GÖRAN!" utan att ens veta vad jag hette. Det ledde till att alla andra i rummet började kalla mig Göran, och det är kvar sen dess.

"Vad föredrar du att bli kallad på fotbollsplanen, Andreas eller 'Göran'?"

- Jag föredrar nog att bli kallad Göran på plan för vi har så många som heter Andreas i laget.

Andreas kommer härifrån att benämnas vid Göran.

Göran är en riktig Gudhemspöjk. Han är född 1986, och synar man hans Facebooksida kan man skåda ett filmintresse där genrebasen är bred. Mina personliga favoriter 'Step Brothers' och 'Transformers' finns med i Görans breda urval av film"likes", vilket snabbt ger oss en bild av att han är en mycket sympatisk människa med ett stort sinne för humor och förkärlek för välgjorda actionrullar med robotar. Göran bor i bygden och det är han som ser till att Klostervallen är grön, jämn och fin till varje träning, match och lagfest. Denna uppgift har han haft i snart fyra år, och det är få människor som skulle klaga på Klostervallens jämnhet, färg och känsla. Om man synar arkivet för spelarstatistik kan man utläsa att Göran är den spelare som plockat flest poäng av alla A-lagsspelare senaste tre åren. Det finns konspirationsteorier som bygger på att Göran klipper gräset på ett särskilt sätt, med en för honom anpassad längd och klipphastighet, för att just gynna hans energirika spelstil. (Källa saknas)

Göran dementerar detta rykte. Han skyller sina mål på tur och tror inte alls att han kommer att vara i toppen av poängligan i år.

- Det är några stycken som kommer att konkurrera om skytteligatiteln. Nicke med sina frisparkar, Ama när han är frisk och Emrus och även Bouka [Niklas Andersson, Amadeus Johansson, Emrus Ajvazi, Sebastian Boukachabia]

Min personliga erfarenhet av Göran som fotbollsspelare är att han är en slitvarg utan dess like, och har en förmåga att producera såväl mål som assist. När han skall beskriva sina egna styrkor nämner han just löpviljan som sitt främsta vapen. De som sett Göran spela vet att han sliter för sitt lag tills benen krampar sönder av mjölksyra eller domaren har plockat fram det röda. Det senare händer betydligt mer sällan. Träningarna i år har varit fysiska i Görans tycke. Det gillar han, som den fysiska spelare han är.

- Vi har varit många på träningarna nu det senaste när vi har tränat på naturgräs, så det är tufft på träningarna... och det behövs ! [skratt]. Det har behövts, nu har vi bra konkurrens!

Göran tror att de hårda träningarna kommer att ge resultat, såväl under morgondagens drabbning mot Korsberga som fortättningsvis under säsongen.

- Jag tror att det kommer bli bra ett bra år och vi kommer definitivt att vara topp fem i slutet av säsongen. Imorgon kommer vi att vinna mot Korsberga. Det kommer att sluta 2-0, Marcos och Emrus kommer att göra målen!

Vi kan bara hoppas och tro på att Göran siar rätt! Däremot så måste musiken inför match förbättras i Görans tycke för att matchens utgång skall bli optimal. Undertecknad skötte denna senast och fick underkänt betyg av Göran.

- Det ska vara hårdrock så man vaknar till i allvarets stund!!

// Bouka