Puh...då var säsongspremiären över för U2.

Publicerad: 2013.05.02

En på förhand tuff match mot JK10 från Varaslätten. Visade sig bli en propaganda match i hur man kollektivt jobbar som lag defensivt och ligger rätt i alla positioner.
 Då var äntligen premiären avklarad för vårt U2-lag. Vi spelade en på förhand svårtippad match mot JK10 från Jung/Kvänum. Vi gick in med en riktigt bra inställning från början i det som skulle visa sig bli en propagandamatch för hur man spelar ett aggresivt och välbalanserat försvarsspel. Vi fick börja matchen i motvind vilket gjorde att JK10 kunde lägga långa bollar över vårt mittfält för att sedan försöka kontra in ett mål. Dock visar backlinjen att man inte är så lättlurade utan man faller hela tiden i rätt ögonblick för att få bort kontringsmöjligheten. Vi har dock svårt att skapa några egna långvariga anfall i motvinden. Men genom att inte falla in i JK10 långbollande så skapar vi tryck framåt genom kortpassningsspel och mycket rörelse, dock skapar vi inte några riktigt bra lägen. JK10 har dock inga direkt farliga lägen under första halvlek trorts medvinden.

I paus känns läget stabilt och ingen av spelarna känner någon stress eller att vi spelat dåligt, utan alla är fortfarande fullt fokuserade och tända på att gå ut och fortsätta spela kontrollerat och avslappnat.

Andra halvlek startar som första slutade med att vi fortsätter att kontrollera matchen. Gurra å Lukas vinner boll på mittfältet och skapar ett par vassa lägen i djupled för Anton å Herman, dock utan att det resulterar i något. Plötsligt får vi ett läge där Wäpling sticker i djupled och lyckas pilla in bollen till Anton (via någon som jag inte har koll på vem det var). Anton vänder mot mål och bryter in mellan deras mittbackar och placerar bollen i bortre burgavel, otagbar för målvakten. 1-0, underbart. Resten av matchen så försvarar vi kontrollerat och låter JK10 slå de långa bollarna, för att enkelt kunna styra undan deras försök till anfall. Vi kontrollerar matchen till fullo, dock har JK10 ett friläge som Simon i målet plockar relativt enkelt.

Summa sumarum så blev det en tillställning som ger mersmak vad gäller defensivt arbete. Vi var helt rätt i våra positioner från sekund ett och släppte inte på koncentrationen under hela matchen. Vi ledare kände oss jättenöjda och stolta över dagens genomförande av premiärmatchen, vi vill ge ett extra litet plus till alla i backlinjen som gör en fantastisk match, men hela laget skall ha en stor stjärna på bröstet.

Vi vill ge hela laget en stor eloge för en fin och näst intill perfekt genomförd match och hoppas att vi tar med oss denna match till kommande matcher som ett positivt minne hur vi skall agera på planen. Vi kommer att bli ett svårslaget lag i år.